вівторок, 23 липня 2024 р.

Книжки про дідусів та бабусь

Сьогодні тепле родинне свято - Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку. Зблизити малюків із рідними та гарно провести час допоможуть добрі, веселі, інколи сумні історії від сучасних письменників:

Для малечі

Лон фон Марлуз. Моя бабуся - супергерой

У Сюзі з бабусею найзахопливіші пригоди. Особливо коли вони грають в супергероїв. Але бабуся стає все більш розсіяною. Коли вона зізнається, що втрачає пам'ять, Сюзі вирішує відшукати пропажу. Тепла і зворушлива історія про добру онучку і бабусю з хворобою Альцгеймера.


Стус Таня. Моя Ба

У кожної людини в серці є особливий будиночок пам’яті, де живе її рід. На порозі цього «дому» й Ба. Літня бабуся вже зовсім погано рухається, важко говорить, але це не заважає їй та її близьким бути люблячими, терпимими, радісними, цінувати кожну спільну мить, приймаючи одне одного такими, як вони є.
Серія "Слухай серцем" допоможе дорослим і дітям спільно проговорювати та глибше розуміти важливі емоції й почуття.


Бліт Ровена. Моя бабуся, та не в міру захопливе в’язання

Захоплива пригода Моллi та її бабусi, яка обожнює в'язати.
Одного зимового дня вони вирушають у подорож, аби допомогти зiгрiтися пiнгвiнам в Антарктидi. Проте бабуся, здається, трохи захопилася в'язанням i перетворила увесь свiт на великий клубок вовни.



Сольська Єва. Хто обійме бабусю?

Це історія про маленьку коалу Лілі, яка дуже любить свою бабусю. Якось вона дізналася, що той, кого обіймають, почувається щасливим. Лілі дуже хотіла, щоб бабуся була щаслива, але маленька коала так рідко гостювала у неї. Поки онучки не буде поруч, хто ж обійматиме бабусю?


Меламед Геннадій. Мій супердідусь

Це чудова історія про маленьку білочку Беллу, якій заборонили їсти солодке, адже в неї алергія. Белла дуже розсердилась і втекла до бабусі з дідусем: вони ж бо її люблять і дозволять їсти шоколад! Як же переконати малу тимчасово відмовитися від солодкого й помирити її з батьками? Добре, що в дідуся є суперсила — мудрість і любов до онучки.


Дітям від 8 років


Вольямс Девід. Велика втеча дідуся

Дідусь - найулюбленіша людина Джека у світі. І не має значення те, що він ходить до супермаркету в хатніх тапках, і часто не пам'ятає імені Джека. Та раптом дідусь починає вірити, що він повернувся у часи Другої світової війни, коли він був пілотом винищувача Спітфаєр. Дідуся відправили до дому для пристарілих, і тепер Джек мусить допомогти дідуся влаштувати втечу!

Зворушлива історія маленького хлопчика та йог о улюбленого дідуся. Вирушайте разом із героями у неймовірну подорож літаком над Лондоном і здійсніть втечу з неймовірними пригодами, сповненими смішних ситуацій і людяності.


Голубєва Ольга. Неймовірні пригоди Мандарини Сергіївни

У житті завжди є місце дивовижам, несподіванкам і, звісно ж, усіляким щоденним подвигам. У цій смішній книжці книгодрузяки познайомляться із супергероїчною… бабусею. Історії про свій дивовижний життєвий досвід вона розповідає своїм онукам. О, як же багато не здогадуємося про своїх бабусь!



Ніцой Лариса. Дві бабуськи в незвичайній школі або скарб у візку

Головні герої Василинка, Любомирчик і Олежка відправляються на пошуки скарбу. На дітей чекають бандити, таємне підземелля й пастки. Не остання роль у цій пригоді випаде двом бабусям. Одна з них поведена на приготуванні їжі, а друга – фанатка спорту. В сюжет цієї кумедної історії письменниця легко вплітає тему людей з інвалідністю у соціумі. Повість пересипана гумором, додає настрою та читається на одному диханні.



Ясіновська Наталія. Любов, дідусь і помідори

Тринадцятирічна Олеся мешкає з дідусем і бабусею та живе звичайним життям підлітки: ходить до школи, проводить час зі своїми найкращими подругами Інною та Аліною, поглядає на хлопців... Аж поки в один момент усе не змінюється.
На заміну її улюбленому вчителеві літератури приходить молодий студент, а дідусь дівчинки раптово захворів. Олеся лишається наодинці зі своїми переживаннями. Аж поки новий учитель не пропонує учням вести шкільний блог, куди дівчина звіряє свої почуття. Так, крок за кроком, її життя набуває нових і зовсім неочікуваних барв.

Немає коментарів:

Дописати коментар