неділя, 4 серпня 2024 р.

Зоря української сцени

4 серпня виповнюється 170 років від дня народження видатної акторки українського театру - Марії Костянтинівни Заньковецької. 

Вона була справжньою зіркою, яка осяяла українську сцену своїм талантом та пристрастю. Сучасники називали Марію «царицею української сцени». Заньковецька зіграла безліч ролей у різних жанрах. Її образи були надзвичайно яскравими та правдивими, а гра – емоційною та проникливою.

Марко Кропивницький був настільки зворушений грою акторки, що після однієї з репетицій зняв бірюзовий перстень і вдягнув їй на палець зі словами: «Заручаю тебе, Марусю, зі сценою, тепер мені є для кого писати драми».  


Марія Заньковецька прожила яскраве і водночас складне життя. "Вона не могла жити без сцени і не могла жити без любові, саме тому великій Марії вдалося увічнити не лише своє високе мистецтво, а й своє болісне кохання" - про все це розповідає Неллі Топська у книжці "Славетна. Марія Заньковецька".

Пропонуємо переглянути онлайн-презентацію "Перлина українського театру" та детальніше познайомитись із життям та творчістю акторки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар