четвер, 11 липня 2024 р.

Цікаві книжки — яскраве літо. Круті новинки для старших підлітків та молоді

Літо у розпалі! У таку спеку саме час відпочити з гарною книжкою:

ПРОЗА

Грін Джон. Провина зірок
Що цікавого чекає шістнадцятирічну Гейзел Грейс на не надто веселих зібраннях групи підтримки для хворих на рак дітей? Та виявляється, саме там можна зустріти кохання свого життя – кумедного і винахідливого Огастаса Вортеса, який, наче справжній джин, здатен виконати твоє найзаповітніше бажання... Сповнений гіркої радості роман Джона Гріна про життя, смерть і справжню любов завоював серця читачів у всьому світі.


 

Грін Джон. В пошуках Аляски
Майлзу Голтеру набридло безпечне домашнє існування. Все його життя — це повна відсутність подій, а його одержимість останніми словами видатних людей ще більше змушує його прагнути отого «великого можливо» (як сказав Франсуа Рабле). Він готовий до подорожі, до божевільної втечі. Й тоді на його шляху постає Аляска Янг. Прегарна, розумна, кумедна, сексуальна, саморуйнівна, збентежена й неймовірно приваблива Аляска Янг. Вона сама — ціла подія. Вона затягує Майлза у свій світ, у «велике можливо», вона краде його серце. Відтепер ніколи вже не буде, як раніше.


Заґґ Зої. Дівчина Онлайн

Пенні — шістнадцять, тож, як і в багатьох підлітків, її життя не таке просте, як видається. Дівчина захоплюється фотографією, має найкращого друга Елліота, та не може порозумітися з однолітками. Про свої розчарування, конфузи, стосунки з хлопцями та панічні атаки вона чесно й відверто розповідає у своєму блозі під ніком Дівчина Онлайн.
А тоді весь світ наче змовляється проти неї. І Пенні разом з родиною та Елліоттом втікає на Різдво до Нью-Йорка, де раптово закохується. Це найромантичніше Різдво у її житті, проте невдовзі дівчина опиняється в епіцентрі мережевого скандалу...

Книжки серії...

  • Заґґ Зої. Дівчина Онлайн : соло.
  • Заґґ З. Дівчина Онлайн у турне.
Нікуліна Анастасія. Зграя
Львівська спека плавить асфальт. Їм — майже вісімнадцять, і в кожного є що приховувати.
П’ятеро хлопців щодня кидають виклик міським висоткам і самим собі. Паркур — це стиль життя, челендж — постійно робити неможливе. Адже, коли ти трейсер, меж не існує: є лише перешкоди.
Загадкова незнайомка Таша — новий друг чи ще одне випробування? Чи зможуть вони протистояти небезпеці й подолати власні страхи? Без команди їм буде важко, але разом вони завжди сильніші, разом вони — «Зграя».



Овенс Делія. Там, де співають раки

Кайя все життя спостерігає за безкраїми луками на узбережжі — маршами. Вона самотня посеред цієї дикої природи, їй доводиться в усьому покладатися лише на себе. З-поміж рідних у неї залишився тільки батько, але йому байдуже до доньки. Побоюючись, що її знов покинуть, Кайя не підпускає до себе нікого й ховається від проблем, як це роблять раки, за якими вона любить спостерігати. Та на все свій час, і одного разу дівчина усвідомлює, що ладна розділити з кимось свій закритий від сторонніх очей світ.
Це роман про вихід із зони комфорту, пошук однодумців і дорослішання без втрати власної особистості, хай би якої думки про це було оточення.


 

Ще трошки класних книжок...

  • Бенза Софія. Назустріч собі.
  • Бронте Шарлотта. Джен Ейр.
  • Грін Джон. Паперові міста.
  • Гінтон Сьюзен Елоїз. Аутсайдери.
  • Зузак Маркус. Крадійка книжок.
  • Лачина А. Останні канікули.
  • Мензатюк З. Як я руйнувала імперію.
  • Монтгомері Люсі-Мод.  Енн із Зелених Дахів.
  • Селінджер Дж. Д. Над прірвою в житі.
  • Хан Дженні. Усім хлопцям, яких я кохала...
  • Яґелло Й.  Кава з кардамоном.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар