четвер, 11 липня 2024 р.

Цікаві книжки — яскраве літо! Кращі детективи для старшокласників

Абеді Ізабель. Шепіт
Ноа приїжджає з мамою в старовинний будинок у забутому селищі, щоб провести в ньому відпустку. Але щось дуже лячне й тривожне йде від цього старого будинку. І здається, тільки Ноа відчуває це. Однак незабаром події набирають обертів. Знайомство з гарним, але вельми таємничим хлопцем Девідом. Слідом нова хвилююча гра, яка змушує пульс прискоритися. Усього лише шматочок паперу та блюдце викликають на спілкування дух дівчини. Вона стверджує, що загинулам в цьому будинку 30 років тому.


Вудфайн Кетрін. Загадка механічного горобця. Серія "Таємниці універмагу "Сінклер"

На початку ХХ століття в оповитому туманами Лондоні стається неабияка подія: відкривається величезний універсальний магазин багатія Едварда Сінклера. 
У цей самий час юна Софі Тейлор, дівчина із колись багатої родини, а тепер кругла сирота, змушена шукати роботу. Чи варто описувати її радість, коли вона проходить конкурс на посаду продавчині?
Та дівчині доведеться позмагатися з неабиякими труднощами. 
Напередодні відкриття чудового універмагу звідти викрадають унікальну колекцію коштовностей, яку власник збирався продемонструвати на виставці з особливої для нього нагоди. Окрасою колекції був механічний горобець. 
І ось Софі опиняється під підозрою, адже її того злощасного вечора бачили в залі з коштовностями. Ба більше, поруч із розбитою вітриною знаходять шпильку для волосся, яка належить дівчині. Тепер завдання Софі та її нових друзів – знайти справжнього зловмисника...

Довгопол Наталія. Шпигунки з притулку "Артеміда"

Ця книжка — перепустка у світ гостросюжетних пригод, шпигунських місій і небезпечних мандрів, де кожен день — це випробування на сміливість і силу духу, а здатність працювати в команді є чи не єдиним шансом на спасіння.
1907 рік. В одному з київських театрів стається сутичка. Поважний австрійський пан прилюдно звинувачує хлопчика—посильного в крадіжці. Без тіні страху підліток відкидає звинувачення, ще не підозрюючи, що це його перший іспит, запрошення в нове життя. Під зеленим картузом літній австрієць гер Фрідріх розгледів не лише перевдягнене дівчисько, а ще й потенційну вихованку для свого сирітського притулку — таємної школи «Артеміда», де готують професійних шпигунок.
Книжки серії...

  • Довгопол Наталія. Шпигунки з притулку Артеміда. Колапс старого світу
Кокотюха Андрій. Гімназист і Біла Ворона
Юрій Туряниця вже знайомий читачам за двома попереднім книгам, де йому довелося розгадувати загадку Чорної Руки та перемогти Вогняного Змія. У третій частині детективної історії, йому належить битися з Білою Вороною. Ця лиходійка веде полювання в віртуальному світі, вишукуючи тих, хто не схожий на інших, щоб затягнути їх у свої смертельні мережі. На її боці, серед інших, виступають учні Першої зразкової гімназії.
Завдання Юрія зупинити Білу Ворону. А допомагають йому в цьому сищик Назар Шпига та друг Джентльмен. Але їх спільних зусиль недостатньо, тому вони звертаються за допомогою до фронтової розвідниці Яни. Ось такою командою, вони починають полювання на Білу Ворону і її поплічників.

Немає коментарів:

Дописати коментар