неділя, 9 червня 2024 р.

7 книжок для дітей про справжніх друзів

9 червня відзначається Міжнародний день друзів. 

Пропонуємо пригадати найвідоміших друзів в літературі:

Ява і Павлуша - Тореадори з Васюківки, Всеволод Нестайко

Улюблена історія декількох поколінь про справжню хлоп’ячу дружбу, першу лінію метро під свинарником і перший тореадорський бій в історії села, про втечу Робінзона Кукурузо на острів імені Переекзаменовки і будівництво підводного човна, про бешкетні витівки у школі, мальовниче село, нелегку дідусеву науку та багато іншого.


 

Том Сойєр та Гек Фінн - Пригоди Тома Сойєра, Марк Твен

Однієї ночі Том та його друг Гек стають свідками убивства на кладовищі. Хлопців уб’ють, якщо вони розкажуть правду. Що їм робити? Том і Гек вирішують знайти скарби убивці. На який ризик вони заради цього підуть? Чи достатньо у них відваги та кмітливості, аби перетнути могутню Міссісіпі і перехитрити злочинців? Чи знайдуть Том і Беккі вихід із печери, у якій заблукали? Читайте книгу «Пригоди Тома Сойєра» — і обов’язково про все дізнаєтеся.


Оля та Сергійко - Бухтик з тихого затону, Володимир Рутківський

Відпочиваючи у лісовому санаторії, Сергійко з друзями задумали для дівчинки Олі, яка захворіла, казку. Проте вони й не підозрюють, що вигадані ними водяники, лісовики і русалки живуть насправді...
Захоплива казкова повість лауреата Шевченківської премії Володимира Рутківського про зворушливу дружбу школярів Сергійка й Олі з дивовижним підводним створінням Бухтиком.




Гаррі, Рон та Герміона - Серія книжок про Гаррі Поттера, Джоан Роулінг

Гаррі Поттер — найвідоміший учень у Гоґвордсі. Разом із друзями Роном та Герміоною він раз у раз вступає у відчайдушні сутички зі злом.


Шерлок Холмс та доктор Ватсон - Пригоди Шерлока Холмса, Артур Конан Дойль

Понад століття тому ім'я «Шерлок Холмс» уперше з'явилося з-під пера автора — англійського письменника Артура Конан Дойля.
Не одне покоління читачів усього світу зацікавлено стежить за дивовижними пригодами «самітника із Бейкер-стрит», спостережливого, кмітливого, здатного розплутати якнайхимернішу детективну загадку... Характери Шерлока Голмса та його приятеля доктора Ватсона були показані настільки яскраво, що не втрачають популярності і досі.

 


Енн Ширлі й Діана Баррі - Енн із Зелених Дахів, Люсі-Мод Монтгомері

Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. Вона починається з того, що немолоді й самотні Метью та Мерил Катберти  вирішили взяти з притулку хлопчика, щоб він допомагав їм по господарству. Однак сталося так, що на фермі опинилася рудоволоса, всипана веснянками дівчинка Енн Ширлі. Знадобився час, щоб жителі Ейвонлі відкрили їй серця. Зате читачі полюбили героїню «Зелених Дахів» одразу й назавжди. Першою подругою в новому домі для Енн стала Діана, і ця дружба підримувала двох зовсім різних дівчат впродовж життя.

Джесс та Леслі - Міст у Терабітію, Кетрін Патерсон

Ціле літо Джесс Еронс тренувався, щоб стати найкращим бігуном у п’ятому класі. І досягнув би мети, якби його не випередила новенька, Леслі Берк. Але цей програш не стає на заваді справжній дружбі, і діти цілими днями пропадають у лісі, де вигадують чарівне королівство — Терабітію. А в реальному світі на них чекають труднощі в школі, випробування на міцність, дрібні страхи і… розуміння, що треба завжди рухатися вперед.
Зворушливий світ Терабітії, а також щемка історія дружби назавжди залишаться в пам’яті дітей і дорослих.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар