неділя, 5 травня 2024 р.

Вітаємо із святом Великодня!

Бажаємо любові та радості, щастя, 

віри і благополуччя!
Нехай це чудесне свято принесе нам усім довгоочікувану Перемогу, мир та здійснення найзаповітніших бажань!

 

Пропонуємо у це світле свято почитати з дітьми цікаві художні книжки, дізнатися більше про Великодні традиції та писанкарство:


Малетич Наталка. Великодня історія
Йона — звичайний хлопчик із незвичайною долею. Діти на вулицях Капернаума дражнять його Знайдою, адже виховує хлопця літня вдова, яка знайшла його маленьким на березі Генісаретського озера. Йона хоче бути рибалкою, як і більшість чоловіків у його місті, а ще мріє  про доброго батька — такого, як Ісус. Хлопчик навіть не може собі уявити, що невдовзі на Учителя чекають важкі випробування...
«Великодня історія» запрошує читачів помандрувати в часі до витоків християнства, коли Ісус жив і проповідував у Капернаумі, а Йона, найімовірніше, був серед тих, хто слухав Учителя і жив, наслідуючи Його вчення.


Свіфт Белла. Мопс, який хотів стати кроликом

Коли Хлоя, хазяйка мопсика, бере собі кроленя, Пеґґі почувається покинутою. Як вона може змагатися з милою маленькою Шоко? Пеґґі боїться, що її віддадуть назад до собачого притулку. Їй неодмінно треба встигнути стати кроликом до Великодня, або...





Артюх Л. Звичаї українців у народному календарі

З книги ви дізнаєтесь про календарні свята і обряди українців, познайомитися зі звичаями та традиціями, яких дотримувалися наші предки, збираючись за святковим столом. Значну увагу приділено обрядовим стравам.



 

Усе найцікавіше про історію і звичаї України
З цієї книжки ви дізнаєтеся багато цікавого про минуле нашої країни, про те, які люди й народи тут мешкали, які давні спільноти та держави існували, які події відбувалися. Ви прочитаєте про звитягу і віроломство, подвиги і зради, винахідливість і випробування, поринете у світ дивовижних народних звичаїв і обрядів, доторкнетеся до скарбниці народної мудрості і захопитеся невимовною красою наших місцин.





Писанки Ірини Вах

Це подарункове видання – імпровізоване поєднання вишуканого писанкового розпису художниці Ірини Вах і високої поезії. Воно якнайкраще представляє українську культуру в струмені народної творчості, з якої органічно зростає авторське мистецтво.



 

 

Манько Віра. Взірці українських народних писанок: писанки з вісімнадцяти районів України
Збірка зразків писанок, відтворених за взірцями другої половини 19-го кінця 20-го століття. Таке широке їх представлення дає уявлення про те, які писанки писали на всій території України протягом 100-150 літ, а можливо, і значно більшого проміжку часу. Зразки взяті з музейних колекцій, приватних збірок та з різних видань.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар