четвер, 2 травня 2024 р.

Міжнародний день Гаррі Поттера

Щороку 2 травня шанувальники поттеріани відзначають Міжнародний день Гаррі Поттера. За змістом твору, саме 2 травня 1998 року відбулася фінальна битва за чарівний світ Гоґвортса, а Гаррі переміг Волдеморта.

Запрошуємо до нашої бібліотеки, аби поринути у магічний світ, створений англійською письменницею  Джоан К.Ролінґ. 

 
Чи всі книжки серії ви вже прочитали?

Гаррі Поттер і філософський камінь
Гаррі Поттер і Таємна кімната
Гаррі Поттер і в'язень Азкабану
Гаррі Поттер і Келих вогню
Гаррі Поттер і Орден Фенікса
Гаррі Поттер і Напівкровний Принц
Гаррі Поттер і Смертельні реліквії

Так? В нас є ще!

П'єса "Гаррі Поттер і прокляте дитя"

"Гаррі Поттер і прокляте дитя" — британська п’єса в двох частинах, написана Джеком Торном за оригінальною історією Джоан Ролінґ. Книга є офіційною восьмою книгою "поттеріани". Дія п’єси відбувається через 19 років після битви за Гоґвортс і розповідає про працівника Міністерства магії Гаррі Поттера та його сина Албуса. Бути Гаррі Поттером нелегко, а надто тепер, коли він - працівник Міністерства магії, трудоголік, одружений батько трьох школяриків. Доки Гаррі Поттер бореться зі своїм минулим, яке ніяк не хоче відпускати, його молодшому синові Албусові доводиться миритися з тягарем свого знаменитого роду, - спадком, якого він не обирав. У той час, як минуле зловісно змішалося з майбутнім, батько і син пізнають сумну істину: інколи темрява виходить звідти, де її ніхто не чекав.

Книги у всесвіті роману:

Фантастичні звірі і де їх шукати
Це блискуче нове видання «Фантастичних звірів і де їх шукати» Ньюта Скамандера (яке вже вважається класикою серед чарівників) охоплює надзвичайний арсенал магічних істот, від Акромантули до Шрейка, разом із десятьма різними видами драконів — усі вони чудово зображені у яскравих кольорах винахідливою Олівією Ломенек Ґілл.
Роки видатних пригод та досліджень магіозоолога Ньюта Скамандера принесли плідні результати, які прийшлись до вподоби науковцям і були із захопленням сприйняті відьмами та чарівниками, а також стали доступними для маґлів на початку цього сторіччя. Завдяки яскраво ілюстрованому виданню читачі можуть вивчати магічну фауну п’яти континентів, не встаючи з власного зручного крісла. «Фантастичні звірі і де їх шукати» — це книга, яку мусять прочитати всі у Гоґвортсі!

Квідич крізь віки

Багаторічний бестселер у світі чарівництва та одна з найпопулярніших книг у бібліотеці Гоґвортсу «Квідич крізь віки» має у собі все, що вам обов’язково доведеться знати про історію, правила та порушення правил благородного спорту — квідич. Наповнений захопливими фактами, цей найповніший посібник, написаний шановним квідич-письменником Кенилворті Виспом, знайомить нас з історією гри від її початків у середньовічних туманах на околицях Квірдичевого болота, аж до сучасного квідичу, що його люблять так багато чарівників і маґлівських родин по всьому світі.


 

 


Казки барда Бідла

«Казки барда Бідла» безпосередньо пов’язані з книгами про Гаррі Поттера. Це п’ять абсолютно несхожих казкових історій, читання яких викликає то захоплення, то сміх, а то й тривожне відчуття смертельної загрози. І маґлам, і чарівникам буде вельми цікаво ознайомитися з коментарями Албуса Дамблдора, у яких він ділиться невідомою досі інформацією про життя Гоґвортсу.




 

 

Гаррі Поттер:  історія магії
2017 року, на відзнаку двадцятирічного ювілею виходу в світ книжки «Гаррі Поттер і філософський камінь», у Нью-Йоркському історичному товаристві відкрилася незвична виставка, яка дала змогу дослідити захопливу і реальну історію магії, що лежить в основі серії про Гаррі Поттера. Ця книга допоможе вам здійснити мандрівку виставкою й докладно дослідити дивовижні предмети, які доводиться вивчати в Гоґвортсі: настійки, замовляння, догляд за магічними істотами та інші.
Ви зможете побачити чернетки рукописів та оригінали рисунків Дж.К. Ролінґ і дивовижні ілюстрації поттеріани роботи Мері Ґрандпре, Джима Кея та Браяна Селзніка.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар