неділю, 11 лютого 2024 р.

11 лютого - Міжнародний день жінок і дівчат в науці

 Пропонуємо три надихаючі книжки про жінок, що змінювали світ пліч-о-пліч з чоловіками.

Кетрін Тіммеш. Дівчата думають про все на світі. 

Дівчата думають про все на світі, і то є факт. Від підгузків для дітей до найтривкішого матеріалу, який застосовують у космосі. Замислившись одного разу, як зробити життя більш легким, жінки сіли за створення свого геніального винаходу. Їхні наполегливість, оптимізм і віра в свої сили дали поштовх на створення речей, яким і досьогодні немає рівних. Історії цих жінок надихають і допомагають у важку хвилину не здаватися, а йти до своєї мети. Можливо, наступний патент стане твоїм?



Катерина Галліґан. Її історія. 50 жінок та дівчат, які змінили світ

Реальні історії п’ятдесяти жінок та дівчат, які не побоялися кинути виклик цілому світу. Правительки, лідерки думок, мисткині, науковиці, правозахисниці… Чиїсь імена ви чули неодноразово, про інші — дізнаєтеся вперше. Але кожна історія однаково вражає та надихає. Жінки здавна творили історію пліч-о-пліч з чоловіками. І ця книга зайвий раз переконує в цьому.



 

Бабкіна К., Лівін М. Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків

Ця книжка для того, щоби захоплюватися не завжди простими життями та не завжди справедливо оціненими досягненнями українських жінок та дівчат усіх часів, їхнім професіоналізмом, їхньою працею на користь людства. Для того, щоби пригадати ще раз і не забувати ніколи: вони - сила. Потужна, рушійна, вільна, необхідна світові.




Ці та інші книжки про видатних жінок чекають на вас у Бібліотеці на Алчевських!

Немає коментарів:

Дописати коментар