понеділок, 5 жовтня 2020 р.

8 книжок для читання осінню



Бредбері Рей. Кульбабове вино

Літо у неіснуючому містечку Ґрін Таун 1928 року… Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків… І кульбабове вино, яке готує дідусь… Воно – як чарівна капсула часу, що вбирає у себе досвід минулих літ, воно – як ностальгія за дитинством, у яке зможе хоча б на мить повернутися кожен, хто візьме до рук фантастичну повість Рея Бредбері «Кульбабове вино». Ця книга – острівець, на якому зупиняється час. Її сторінки дихають далекими дитинно-безмежними спогадами – теплими, п’янкими, вічними, проте яких нам не спіймати ніколи.

 

Саган Франсуаза. Bonjour, печале! 

У психологічних повістях відомої французької письменниці Франсуази Саган звучать туга за щирими глибокими почуттями, співчуття і ніжність до героїв її творів. «Bonjour, печале!» — перша повість письменниці, яка стала бестселером і перекладена багатьма мовами. Героїня, юна Сесіль, по-своєму розуміє, що таке Добро і Зло, і легковажить не тільки почуттями, а й долями близьких їй людей. У повісті «Чи любите ви Брамса?» — здавалося б, класичний трикутник — жінка і двоє чоловіків. Однак вибір, який роблять вони, фатальний для кожного…

 


Гербіш Надійка. Теплі історії до кави

У цій книжці зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. У них немає однозначних висновків і незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів.

 



Гавальда Анна. Просто вместе

Молода талановита художниця Камілла Фок живе в крихітній кімнатці-комірчині під дахом розкішного будинку з видом на Марсове поле. Витончена і ранима, вона сумнівається в своєму покликанні й працює ночами прибиральницею офісів. Одного зимового вечора хвору від холоду і голоду дівчину знаходить її сусід, сором'язливий очкарик Филібер. Стривожений її станом, він умовляє її якийсь час пожити разом з ним і його другом Франко – красенем-кухарем, мотоциклістом та хуліганом. Камілла приймає запрошення, і так починається її нове дивне життя і одна з найбільш зворушливих і ніжних любовних історій.

 

Леви Марк. Странное путешествие мистера Долдри

У Аліси, талановитого лондонського парфумера, вкрай неприємний сусід - художник Ітан Долдрі. Він хоче всіма правдами і неправдами роздобути її квартиру: в ній дуже вдале висвітлення, ідеальне для майстерні живописця. Одного разу Долдрі дізнається про те, що ярмаркова ворожка напророкувала Алісі зустріч з чоловіком всього її життя. Це має статися в Туреччині, там же Алісі судилося проникнути в таємницю свого минулого. І Долдрі робить сусідці несподівану пропозицію: він готовий оплатити її подорож до Стамбула і навіть скласти їй компанію. Аліса в подиві: навіщо сусідові знадобилося допомагати їй, може, він просто знайшов хитромудрий спосіб позбутися від неї раз і назавжди?


Бронте Е.  Грозовий перевал

Унікальний, неповторний талант англійської письменниці Емілі Бронте (1818—1848) повною мірою розкрився в єдиному її прозовому творі — романі «Грозовий Перевал», який без перебільшення можна назвати літературним шедевром.

Історія життя та кохання Хіткліффа і Кетрін — сильних духом, емоційних особистостей, здатних до рішучих вчинків, полонить і вражає шквалом пристрастей.

Недарма класик англійської літератури Сомерсет Моем назвав його серед десяти найкращих романів світу.

 

Лис В. Країна гіркої ніжності

Історія країни у жорстокому ХХ столітті – через історію однієї родини. Три покоління, три жінки, які обирають свій шлях, кохають, ненавидять, страждають і радіють…

У неї було дивне ім`я і дивовижна доля. Дазі, тобто Даздрапермі, довелося народитися в переломні 20-ті роки ХХ ст. та зазнати чимало поневірянь. Дочка радянського чиновника, у 30-х роках пройде пекло дитбудинку, а після війни опиниться у вирі повстанської боротьби. Її донька Віталія, витончена естетка, покохає кримінального авторитета та вирушить за ним у заслання. Але чим віддячить їй коханий?... Онуці Олесі в наш буремний час теж доведеться боротися за кохання...

 

Камерон Б. Життя і мета собаки

Для людини пес –  вірний друг на десять, п’ятнадцять років. Проте господар для пса – це все його життя…Цей пес народився вперше, щоб навчитися стерегтися людей і відчиняти двері. Однак хіба таке може бути призначенням? Юний Тобі піде, щоб повернутися золотистим ретривером Бейлі та зустріти свого хлопчика. У дивному світі людей на них чекають життєві уроки і безліч пригод. Але колись і це життя пса добіжить кінця, щоб… початися знову! Рятуючи, розшукуючи, втішаючи інших, собака знатиме, що колись знайде старого друга. І коли це станеться, зрозуміє: призначення пса — просто бути поряд…

Немає коментарів:

Дописати коментар